RSS

hoi hoi!..aku minat buat band

setelah sekian lama
mak baru nk buat pendedahan
mak mmg minat sgt nyah!
minat giler ngan band paramore
tgok nih gamba die..


satu shot lagih..




heheh..
siyes mak minat gilerrr..
satu hari nnti mak nk wujudkan band hebat cam nih..
ade jugak angan2 nk buwat..
tapi terkubur..
"asma n the black button" sudah terkubur
x pelah..xdek rezki kowt..
tapi..mak tetap nk jdi vokalist hebat cam die neh!
tgok..


hebat x?
untok jdi hebat camnih..
mesti lah kene gile2 mcm nih..



tapi kalo ak gile camnih..
ade ke org nk kwn ngan ak?
ntah2..
org2 yg kwn ngan ak mmg giler jgak mcm ak kowt..
heheh..
sabar la nyah..


p/s : cik semoh bru je lepas settlekn pergaduhn antara bdak vet..bes!
hahah..rse cam ketua samseng..hoho..bru r macho camnih..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

jangan baca kalau anda emotional

Sepasang suami isteri – seperti pasangan lain di kota-kota besar meninggalkan anak-anak diasuh pembantu rumah semasa keluar bekerja.


Anak tunggal pasangan ini, perempuan berusia tiga setengah tahun.

Bersendirian di rumah dia kerap dibiarkan pembantunya yang sibuk bekerja bermain diluar, tetapi pintu pagar tetap dikunci. Bermainlah dia sama ada berbuai-buai di atas buaian yang dibeli bapanya, ataupun memetik bunga raya, bunga kertas dan lain-lain di laman rumahnya.

Suatu hari dia terjumpa sebatang paku karat. Dia pun melakar simen tempat letak kereta ayahnya tetapi kerana diperbuat daripada marmar,lakaran tidak kelihatan. Dicubanya pada kereta baru ayahnya. Ya.. kerana kereta itu bewarna gelap, lakarannya jelas. Apa lagi kanak-kanak ini pun melakarlah melahirkan kreativitinya. Hari itu bapa dan ibunya bermotosikal ke tempat kerja kerana laluannya sesak sempena perayaan Thaipusam.

Penuh sebelah kanan dia beredar ke sebelah kiri kereta. Dilakarnya gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu langsung tak disedari si pembantu rumah.

Pulang petang itu, terkejut badaklah pasangan itu melihat kereta yang baru setahun dibeli dengan bayaran ansuran, berbatik-batik. Si bapa yang belum pun masuk ke rumah terus menjerit, “Siapa punya kerja ni?” Pembantu rumah yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga beristighfar.

Mukanya merah padam ketakutan tambah-tambah melihat wajah bengis tuannya. Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, dia terus mengatakan

“Tak tahu… !” “Duduk di rumah sepanjang hari tak tahu, apa kau buat?” herdik si isteri lagi. Si anak yang mendengar suara ayahnya, tiba-tiba berlari keluar dari bilik.

Dengan penuh manja dia berkata “Ita buat ayah.. cantik kan!” katanya menerkam ayahnya ingin bermanja seperti selalu. Si ayah yang hilang sabar merentap ranting kecil pokok bunga raya di depannya, terus dipukul bertalu-talu tapak tangan anaknya. Si anak yang tak mengerti apa-apa terlolong-lolong kesakitan sekaligus ketakutan. Puas memukul tapak tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya. Si ibu Cuma mendiamkan diri, mungkin setuju dan berasa puas dengan hukuman yang dikenakan.

Pembantu rumah melopong, tak tahu nak buat apa-apa. Si bapa cukup rakus memukul-mukul tangan kanan dan kemudian tangan kiri anaknya.

Selepas si bapa masuk ke rumah dituruti si ibu, pembantu rumah menggendong anak kecil itu, membawanya ke bilik. Dilihatnya tapak tangan dan belakang tangan si anak kecil calar balar.

Pembantu rumah memandikan anak kecil itu. Sambil menyiram air sambil dia menangis. Anak kecil itu pula terjerit-jerit menahan kepedihan sebaik calar-balar itu terkena air. Si pembantu rumah kemudian menidurkan anak kecil itu. Si bapa sengaja membiarkan anak itu tidur bersama pembantu rumah.

Keesokkan harinya, kedua-dua belah tangan si anak bengkak. Pembantu rumah mengadu. “Sapukan minyak gamat tu!” balas tuannya, bapa si anak.

Pulang dari kerja, dia tidak melayan anak kecil itu yang menghabiskan masa di bilik pembantu. Si bapa konon mahu mengajar anaknya.

Tiga hari berlalu, si ayah langsung tidak menjenguk anaknya sementara siibu juga begitu tetapi setiap hari bertanya kepada pembantu rumah. “Ita demam… ” jawap pembantunya ringkas.

“Bagi makan panadol tu,” balas si ibu.

Sebelum si ibu masuk bilik tidur dia menjenguk bilik pembantunya. Apabila dilihat anaknya Ita dalam pelukan pembantu rumah, dia menutup semula pintu.

Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahu tuannya bahawa suhu badan Ita terlalu panas.

“Petang nanti kita bawa ke klinik. Pukul 5.00 siap” kata majikannya itu.

Sampai waktunya si anak yang longlai dibawa ke klinik. Doktor mengarahnya ia dirujuk ke hospital kerana keadaannya serius.

Setelah seminggu di wad pediatrik doktor memanggil bapa dan ibu kanak-kanak itu.

“Tiada pilihan..” katanya yang mencadangkan agar kedua-dua tangan kanak-kanak itu dipotong kerana gangren yang terjadi sudah terlalu teruk.

“Ia sudah bernanah, demi nyawanya tangan perlu dipotong dari siku kebawah” kata doktor.

Si bapa dan ibu bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata itu.Terasa diri tunggang terbalik, tapi apalah dapat dikatakan. Si ibu meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata isterinya, si bapa terketar-ketar menandatangani surat kebenaran pembedahan.

Keluar dari bilik pembedahan, selepas ubat bius yang dikenakan habis, si anak menangis kesakitan. Dia juga terpinga-pinga melihat kedua-dua tangannya berbalut putih. Direnung muka ayah dan ibunya. Kemudian ke wajah pembantu rumah. Dia mengerutkan dahi melihat mereka semua menangis.

Dalam seksaan menahan sakit, si anak yang keletah bersuara dalam linangan air mata.

“Abah.. Mama… Ita tak buat lagi. Ita tak mau ayah pukul. Ita tak mau jahat. Ita sayang abah.. sayang mama.” katanya berulang kali membuatkan si ibu gagal menahan rasa.

“Ita juga sayang Kak Narti..” katanya memandang wajah pembantu rumah, sekaligus membuatkan gadis dari Surabaya itu meraung seperti histeria.

“Abah.. bagilah balik tangan Ita. Buat apa ambil.. Ita janji tak buat lagi! Ita nak makan macam mana? Nak main macam mana? Ita janji tak conteng kereta lagi,” katanya bertalu-talu. Bagaikan gugur jantung si ibu mendengar kata-kata anaknya.

Meraung dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi, tiada manusia dapat menahannya
 
 
p/s : ade x org beli "boot" secara on9?..nnti kene pegi slaughterhouse mls plak nk cari boot..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

to let go or not?



rasa seperti mahu melepaskan
patutkah aku hidup di bawah cahaya?
layakkah?
hatiku ada taman (mcm dlm adnan sempit plak)
tapi x terjaga..
kusam..

hadirnya cahaya
menerangi taman
membenarkan bunga2 berkembang
subur dan harum
rapi dan ceria

sungguh ku tahu
mendung akan menutup cahaya
lagi sekali
gugurlah bunga2 ke bumi

oh cahaya
datanglah sekali lagi
hidupkan taman2ku ini
kali ini
 kamu aku xkn sia-sia



p/s : cik semoh dh jumpe dh dress yg sesuai untok vet night..tpi cam xdek mood nk pakai.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

bodoh la ak nih..rse nk nanges plak
ahhh..biarkn aku dgn prasaan bodoh ak nih..

tapi..mengikot kiraan ramalan amatur ak nih..
Liverpool sendiri yg akn menghadiahkn kejuaraan EPL
kpd MU dgn mengalahkn chelsea..

wahai manusia!
jgn layan asma..
die tgh pening..
mungkin sebab die dh byk hari x call mama dia..
kn x berkat tuh..kalo x tanya khabar ibu..
heish!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

shopping mopping

ala nyah!!!
aku bawu balek dri shopping neh..
habes duet mak bapak ak bagi
ak pi melabur..
lepas nih..
tmpt bernama KB mall dn rantau pnjg
harus di "ban"

kawan2..
tolong hantokkan kepale ak skarang boleh?
tgok ni cik semoh beli ape..


gladiator ni mmg dh lame cik semoh idamkn
cantekkn??
jgn jeles sume..
hahah!
kasut ni lagi lawa warne hitam..
tapi disebabkn setan asyik bergayut kt mate ak..
terbeli warne putih
hadoi..duet dh byk habes
cane ak nk cover duet blanje untok blan depan?
hui hui.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

saye minat jgak MU

okeh okeh
cik semoh x dpt tido skunk
panas cam gile r bilik nih
 global warming ke??

first of all,
kalo ak crite nih..
mesti org akn ingt 
apesal la asma ni menggelabah sgt ngan
jersi MU yg murah nih.
ok laa..kalo x puas hati sgt..
tampar la ak kalo brani..(ceh..acah2 je..jgn la tmpr cik semoh)

bkannye ape
first time kowt ade jersi..
dh la tuh..
kawan yg hadiahkn
walaweyyyyy..
terharu bangat sehhhhh..
slame ni asyik pki bju ala-ala feminin je
skali sekala jdi tomboy
tomboy ke?
xdak kena mengena.

cik semoh si pemakai


neway..sbnrnye nk
ucapkn trime kaseh bebanyk
dekat kwn sye yg sorang nih..
awk tawu siape awk kn?
toceh toceh!

untok pembace blog sekalian
kalo nk berkenalan ngan kwn sye nih..
isi borang dulu
dn hantrkn ke
b7-gf-14 kolej kediaman UMK
ingt, penyertaan terhad!
eheheheh..


p/s : baju vet night x jumpe lagi ni weyy!..kalo nk sewa bju pengantin boleh???



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku suka blog itu

yesterday
 i came across one blog
seriously, it suprised the hell out of me!
the owner of the blog is bisexual
tapi
ak sgt suka gaya penulisan die
the way he tells his story seems to be like one of those in da novel i love to read
i love the way he describes every inch of the moment
tapi kenapa die bisexual???
sayang seribu kali syg.
dh laa hensem
boleh kata calon bachelor hot di malaysia la weyh!
deymn it!
die xdek pegangan yg kukuh..

hampir setiap entry die ak follow..
die crite psl cinta "suci" die ngan mamat sorang nih
kononnya tulus la..
nyampah pulak ak bce..
tapi ak terus menerus follow..
sebab 
ak nk tawu what happens next..
bkan senang this kind of guy
typical malaysian
boleh admit that he is one of the gay community
plus..die pown ade suke jgak jantina XX

ironically..
care die fall in love same ngan ak..
bkan fall in love laa
fall in "like"
frankly speaking..
ak x tawu cinta tu mcm mne..
yg ak tawu, kalo ak minat mamat x
ak minat lah
pastu esoknye kalo ak minat mamat y
ak dh lupe dh mamat x

btw..in his blog
he stated "what kind of guy he wanted to live with forever"
siooot sama dowh!
dia kata dia nk psgn dia
pndi tegur dia bile bwat salah in a good way
bile cik semoh pikir balek..
cik semoh mmg ade kwn mcm nih..(kwn yew..bkan psngn)
die boleh dikatakn tawu beza ape betul dn salah..
deep inside..
ak perlukan die untok betulkn ak..
ak x btau die ak perlukan die
takot die bongkak plak rse seolah-olah diperlukn..heheh

pastu mcm2 lagi la die conteng kt dlm blog die
sume bende dlm blog die ak enjoyy
tapi kenapa yew?
tuan punya blog tu bisexual?
plus pandai, speaking mntp plak tuh..(ak rse laa sbb bahase inggeris dlm blog die bagos)
mcm aku kn kn???
tapi ak straight bai!
huhuhu


p/s: x yah tawu blog mne yew..bdak kecik x leh bace..hahah..neway, hari ni bes sbb dpt praktis singing!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sentiasa bermain di minda

  1. kenapa allah jadikan wanita kuat daya firasat?? benda yg selalu bermain dlm fikiran ak selalunya menjadi kenyataan, ak yakin ramai wanita di luar sana faham apa ak maksudkan.
  2. kenapa allah jadikan kucing @ anjing haiwan yg boleh menjadi peneman di kala kebosanan? kalau rumate ak xdek meninggalkn ak keseorangan, tammy lah menjadi mangsa. sorry tammy, ak prnh nangis depan kaw kn??..pastu ko pndg ak direct into my eyes ko letakkn paws ko yg kotor kt muka aku..tammy adakah ko faham prasaan aku??~betulke haiwan boleh baca hati manusia?~
  3. kenapa ak byk main2 bulan april ni??? subjek titas x leh dipndg remeh..esok2 ko pening bawu tawu..tido lmbt, x berdisiplin lngsung..
  4. susahnya nk cari lelaki baik zaman sekarang ni kn?..kagum ngan atok nenek aku..setengah abad bersama maseh romantis lgi..~nek, nk kawen ngan atok boleh x?~...sudah tentu lah x boleh!
p/s:- bosan lah hari ni..kelas dibatalkn secara mengejut!..xdak life langsung!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

temBelang studeNt vet UMK

oooooi..hari yg sungguh memenatkan 
matahari panas membahang
warga vet UMK tekun mendengar kuliah
hakikatnya..


jeng jeng jeng

suasana lab dari pandangan belakang
khusyuk betul mereka


suasana di belakang lab
sungguh berbeza dri yg depan
hanya segelintir saja yg fokus
aib. aib!!..heheh


pelajar yg duduk di bhgn paling belakang
ntah fokus ke x kuliah hari ni..
*ish, ish..intan, ape nk jadi nih??*

ntah ape yg x kene ntah
dau2 pn join da "club gila-gila" intan n fadilah


eh?? asma x mcm ni!!
serious..
asma seorang pelajar 
yg sgt disayangi oleh byk pensyarah
*terimalah pengakuan jujor cik seemoh..huhu*


jelingan hot dri cik asma
damn hot lah..
*lab session da abes..toceh2!!*


p/s : vet night nk dekat, x jumpa lagi dress yg cantik..huhu tensyen nyeh!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

cuba menjadi skema

hari nih UMK mengadakan hari keluarga bertemakan "family, friends forever"..agaknyelah aku x ingt dh tema die ape. disebabkan aku tidak mempunyai apa-apa aktiviti selain bermuka buku (fb) ak decide ak nk join. acara first aerobik, aku mula turon diorang dh abes dh..kerugian besar ak di situ ingt nak tingktkn sedikit stamina.last2 aku join makan jelaa. bertambah pulak kalorie dlm bdn aku..

selepas makan, acara gotong -royong pown bermula, tiba2 bdn rasa x sedap dn pinggang mula rse senak dan saket (cik semoh mule nk berdalih x nk wat keje). ak bergegas pulang ke bilik untuk mendapatkn rehat yg secukup-cukupnyew..(ape lagi blogging r!)..heheh

setakat ni jelaa stakat skema ak nmpknyew..walaweyyy! at least aku turon pdg jgak ape?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

pernahkah anda?

pernahkah anda rasa anda ada besfren 
tapi masing-masing xnk mengaku 
sebab masing-masing ego
serious hampeh.
aku ego, die pown ego
klakar jgak bile pikir  :D

pernahkah perkara yg sgt embarassing berlaku
dalam hidup anda..
pastu bile pikir balik rasa cam nk tergelak
sebab bende simple pown boleh memalukan anda..
seriously..stiap kali ak terpikir
mmg ak gelak ahh.
contohnya..anda "berdebat" dgn rakan baik anda
anda dh tawu bende tu salah
tpi STILL nk menang..gile babeng ahh

pernahkah anda rasa 
jantung anda mcm nk berhenti
bila terjumpa crush anda?
ak byk kali mcm tuh..
mula berdegup laju dulu 
pastu rse cam nk berhanti terus jantung nih
naseb bek tak mati 
hohoho

p/s : toceh kerana maseh setia dn bersabar ngan asma munsheyy
alahai nyah!! cik semoh makin mls laa kebelakangan nih.
mentang2 laa short semester














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS