RSS

niat di hati

wherever you go
whatever you do


please..
stick that into your head
it's you!!
you decide the path
wether it's wrong or right
it's you!!
think twice before you act
remember Allah..n Allah will help you

p/s : chayok Asma!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

jangan..

sebelum ak tido..ak nk pesan diri aku

1) jgn terpedaya dgn lelaki
2) jgn terpedaya dgn lelaki
3) jgn terpedaya dgn lelaki

sekian~

p/s : x semua lelaki jahat..naseb la dpt lelaki jahat

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sg. buloh is my hometown

bru sampai umah..pagi2 je mama suwoh bgun siap2 gi klinik..allergic ak ni x elok2..last2 gi jumpe doktor..doktor ckp bkan allergic tapi scabies.(gile kaw!..patotlah ak gatal2 sepanjang hari dok garu2). doktor sini sgt la bagus..ak saket simple je tapi service die bagus smpi dia check a bit my throat, my blood presssure, heart beat n lymph node..padahal saket scabies x perlu pown check hearbeat segala..for those who lives in sg. buloh mcm ak boleh la mndptkn khidmat Dr. R. Rajeswaran at Klinik Bandar Baru

alhamdulillah..dah balek rumah ni hati rasa tenang.dada rasa lapang..ak harap kontroversi yg melanda baru-baru nih beransur hilang..ak dh x kuasa nk layan ak cuma bersabar je dgn kerenah ragam manusia yg beraneka rupa dan bentuk..yg penting ak bangga dgn diri ak sebab ak sekarang ni berada di jalan yg lurus. itupun atas didikan mak ak dan sokongan kwn2..

for the things that ever happened to me..i thank god for giving me such opportunities..ak x perlu nk serabut kepala fikir pasal kapel lgi dah..nk jaga hatilah..nk jaga tulah..seriously hidup berpasangan nih mmg kena byk bertoleransi..kalau rasa diri tu xdek sikap toleransi lupakanlah hasrat nk berpasangan..ak baru sedar diri ak mcm mne bile berkapel..ak asyik rasa berbelah bahagi..rasa tersekat..rasa kosong..rasa hilang kwn2..rasa hilang pertimbangan..rasa resah..n mcm2 lgi lah..sekarang ni bila single.rasa lapang yg amat sgt..ak rasa ak dpt diri ak balik..ak rasa enlightened..ak rasa ak boleh nyanyi sekuat hati..ak x rasa terikat ngan sapa2..ak rasa lapang..mungkin hidup berpasangan blum sampai masanya untuk ak lgi..

bagi sesiapa yg sudah mempunyai calon amalkanlah doa ini.

."ya Allah sekiranya dia baik untuk diriku, keluargaku, agamaku dan kehidupanku..Kau dekatknlah dia bagiku.sekiranya dia tidak elok untuk diriku,keluargaku, agamaku dn kehidupanku..Kau jauhkanlah dia dariku dan kuatknlah hatiku untuk menerima perpisahan ya Allah..dan Kau pisahkanlah kami dgn cara yg baik..amiin"..(doa ni Erni yg ajr..seriously..insyaAllah..it works tapi kena selalu amal dn kena doa bersungguh-sungguh..Allah kn maha Mengetahui dan maha Adil)

buat masa ini..ak xnak fikir pasal jodoh..perancangan Allah lagi hebat dri rancangan hambaNya..dulu ak bercinta bagai nk rak, last2 x jadik jugak..biarlah jodoh itu dtg dgn sendiri sementara ak nk perbaiki diri ak menjadi yg terbaik..buat masa sekarang ak nk fokus dgn diri aku, kwn2, keluarga n kerjaya sbg student..ak nak tunaikn tgjwb ak dekat mak bapak dulu..selesai tu semua..brulah ak boleh buka pintu hati ak untuk insan bernama lelaki..lepas ni ak xnk cari kekasih lagi dah..ak nk carik calon suami je terus

ciri2 lelaki yg baik untuk aku:-
1) dia xkn sakiti hati aku..dia xkn biarkn ak mengalir walau setitik air mata pun kerana dia..kalau boleh dia nk buat ak bahagia bila ak bersama dia
2) syg ak lebih dri ak syg dia
3) xkn menyusahkn ak dan xkn paksa aku..dia harus faham perangai ak mcm mana..bukan condemn ak dn tinggalkn ak terkontang-kanting
4) hormat ibu dn ayah ak..ibu ak ialah org yg paling patut dpt lynn first class sebab ibu ak lah org yg lahirkn ak 9 bulan 10 hari..ingat, ibu ak bukan tempat untuk berkurang ajar..
5) dia harus lebih matang dri aku..kalau lgi tua dri ak lgi bagus..cukup2 lah dgn lelaki yg x matang..lelaki yg belum matang tidak tahu nk letak ego dia kt mne..terlampau ego sampai ak yg menderita..lelaki yg matang senang untuk dibawa berbincang.brulah ada unsur hormat-menghormati antara satu sama lain
6) lelaki yg syg wanita tidak akn merosakkn wanita itu..tidak akn sentuh wanita itu sampai wanita itu betul2 jadi milik dia (susahnya nk cari lelaki mcm ni.kalau ada bagitahulah ak..biar ak sendiri yg lamar dia..hehe)
7) kuat agama dan imannya..ak mahu org yg boleh bimbing ak untuk menjadi yg terbaik..bukan ke arah kehancuran
8) bukan lelaki main2..dia harus setia..bukannya suka main2 perempuan di belakang ak

p/s : i'm a woman made of steel

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

the best word to describe


for all the things ever happened..i say alhamdulillah..
alhamdulillah..is the best word to describe..
alhamdulillah..n..thank you allah..for giving me these chances..
chances to breath deeply..chances to ponder..
chances to be better n better everytime i was knocked down by storm
thank you Allah..thank you Allah

alhamdulillah..for giving me the best mother on earth
alhamdullilah..for letting me know who's my best friend on earth
alhamdulillah..for giving me break up experience
alhamdulillah..for those who have my back
alhamdulillah..for giving me super great teacher like dr. rahman
alhamdulillah..for transforming into a wise young woman
alhamdulillah..for not to be blind 
alhamdulillah..for my strict father
alhamdulillah..for giving me courage to stay n fight fight 
fight!!!    

                                        

p/s : jom stadi parasito!!!!!!!!



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

maybe i am

this evening dr. azam brought prof aung, prof imad, q and me to see dr. rahman..alhamdulillah he's getting better..it was funny to see dr azam to joke around and cheering him up. :))
i'm glad dat dr. rahman still remember something about me..
me : dr. do u still remember me?
dr. rahman : of course..i still remember u..dulu you used to hustle..but now u r a nice person

i am amazed about how good his brain is..sgt cekap..lagi amazed sebab he still remember about what happened to me a couple of months ago..he gave me a really4x useful advices..n i can't forget  it for the rest of my life..


after that, we had some "makan-makan" at restaurant nasi kandar before dr. azam sent us back to UMK..while eating..prof aung said something to me in front of everybody..

prof aung : asma..u are very mature
me : uhuk2..(tersedak)..dr. why do u say so?
prof aung : hmm.. i think u r mature..because...eventhough u have problems..u always smile
me : *speechless*..

maybe i am mature..maybe i am not..it depends on the situation..still, there's so many things to learn about life. still..kalau x kerana nasihat org2 tua..x mungkin ak berada di sini...mungkin ak dh meratap dn menangis pasal benda2 remeh..

p/s : terima kasih ibu..kalau tidak kerana kasih ibu..mungkin saya tiada di sini..mampu berdiri dgn gagah dan berani untuk meneruskn perjuangan

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

that don't impress me much

this is what i thought

first.

tutop ipod kt bwh tu..


dn..


dengar..




                                  






p/s : final lgi berpa hari..doakan yg terbaek kwn2 ..harap2 semuanya berjalan lancar..amiiin..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS