RSS

aktiviti hari ini

jadual hari nih agak padat 
11.30 pagi-3.30 : acara perasmian kampus baru UMK di Bachok..seriously, lama gila tunggu VIP dtg..
3.30-5.30          : singgah sembahyang dekat surau berdekatan..sambil2 tunggu diorang habis sembahyang ak berborak dgn lecturer skjap pasal agama yg dia anuti iaitu agama buddha.bes..seronok pulak dgr cerita pasal variasi beragama, tapi kita x seharusnya menjadi org yg narrow minded selagi x bercanggah dgn prinsip aqidah kita..sesudah menunggu kawan2 yg laen selesai solat kitorang pegi pantai!!!! ahahaha..bes sgt release2 tensyen dekat pantai irama, bachok. hayun-hayun kaki kt air laut..tgkp2 gamba..mkn nasi berlauk yg bru dpt mse majlis perasmian kampus bachok..tambah pulak cuaca hari ni sgt elok, ombak laut sgt tenang, air yg kebiruan,,ahhh..subhanallah,,indah sgt hari nih..ak rasa tenang..on da way balik UMK ak dudok seat belakang kereta sambil2 tu ak tgok pemndngn luar, pastu edit gamba ak ngan atok ak..nyanyi2 lagu (ak sorang jela syok nyanyi sendiri senyap2)
5.30-6.00 : gi pasar malam..ternmpk ade gerai jual pengat durian, terus ak beli pengat durian sebab dh lama sgt x mkn durian..hehee..
8.30-9.45 : discussion subjek kenegaraan dan pembangunan malaysia..kumpulan ak ambil tajuk "isu pengangguran di malaysia".kitorang kena bincang apakah punca2 gejala tersebut dan cara2 untuk menyelesaikan isu pengangguran di negara kita..(ak rasa ak boleh jadi perdana menteri r nanti..heheh..)
10.00-11.45 : ak dgn kawan2 berborak di family kopitiam dgn one of the lecturers yg pernah ajr kitorang english dulu..gosh..teringt pulak mse dia ajk kitorang gi KB minum2 dulu..it was seriously hilarious..kitorang nyanyi2 dlm kereta..borak2..dh laa mse tu musim final exam..tpi mse tu sronok sgt..alhamdulillah laa ak dikelilingi oleh org yg baik2 dan penyayang..gosh..buat assignment bukan maen malas..tapi bile org ajak kluar minum semangat pulak ak nk pegi..itulah manusia..lama jugak kitorang berborak tapi bukanlah perkara2 yg tak berfaedah..semua tajuk kitorang bincang :-
 1) tajuk masa depan pelajar UMK
 2) soal keberkatan
 3) cara2 nk improvise english
 4) isu agama
 5) tempat2 menarik di dunia
1.00 a.m : selamat mlm dn assalamualaikum..nk tido sudaa

p/s : jgnla fikir benda mengarut k..fokus ke hdpn..org xdek pon fikir psl kaw..kaw jgn la sibuk2 nk berjiwa pulak..maju asma!..maju!! bersabarlah..insyaAllah..pasti kaw akn ketemui jalannya..
  



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hari gotong-royong

pagi lagi ak dah bangun kejutkn kawan2 ak untok pergi bergotong-royong tebang pokok kt rumah nenek ak.bes sgt.it may look simple but i enjoy my friends around me. nenek masak sedap gile hari nih..nasi carribean dgn ayam rempah..kari dal n pajeri nenas...perhhhhh! marvelous!! thx la kwn2 sebab tolong ak tebang pokok kt umah nenek ak..jasa baik korang mmg dikenang..rugi plak x tgkp gamba masok dlm blog..huhhuu


p/s : thx to Mek yuh (kak. yus), Mek Na (aina..hahah), akmal, hezry, pa'an, cik dah (shieda) n yanti (dak comel)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

i thank god i still have a chance

short semester sudah pun bermula dan ak di sini masih mengharap semuanya akan menjadi ok..acap kali ak berdoa agar ak disisipkan dgn secebis keyakinan dalam diri untuk menjadi yg terbaik..alhamdulillah..keputusan peperiksaan akhir semester 4 sudah pun keluar..walaupun tidak seperti yg ak jangka, tapi ak amat bersyukur ak dapat 3.58

inilah hadiah buat mama..ak tahu mama x henti2 doakan ak supaya ak boleh buat dlm exam..lagipun ak memang sgt2 x sangka ak boleh dpt.bile dok teringt balik ape yg dh terjadi mse musim exam hari tuh..Allah je yg tawu betapa sukarnya ak mse tu..naseb baik kawan2 ak byk sokong ak dri belakang..

ape2 pon ak wajib bangkit mgubah haluan ak untuk menjadi yg terbaik..biarlah perkara yg lalu itu menjadi  bintik-bintik hitam noda dlm sejarah hidup ak..sekarang ni..dh xdek ape yg mnganggu ak..Asma yg baru xkn sama dgn Asma yg lama..kerana Allah tak akan mengubah kaum itu..sekiranya dia tidak ubah dirinya sendiri







p/s : nanti nk buat persembahan ke xnk ek?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PASTI ADA SINAR

Aku umpama seekor merpati putih...
Akulah merpati putih,
Yang suci mencari erti,
punya impian menakluk awn..
punya mimpi mengejar pelangi..

aku hanya ungas kecil,
yang sering saja dipandang sepi..
namun,
tika mimpi berubah menjadi cita
saat itu mentari menyinar..
ku lihat harapan dicelah rimbunan halangan..

ku jengah jendela alam,
aku tahu, aku yakin,
punya kuasa yang maha besar yang mengawal alam,
walau sekecil aku sang merpati desa,
pasti Dia ada bersama.
Jadi,
Mimpi bukanlah satu yang tiada pasti,
Impian dengan izin-Nya pasti bisa kukecapi.
Tidak hanya pada penilaian duniawi,
Malah pasti di akhirnya ukhrawi..

gmbr xdek kene mngena dgn post


p/s : dengarlah suara hati..berdoalah byk2..pasti ada sinar


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Siti Hawa Fauziah binti Ismail


my reality check


my defender


my bestfriend


my guardian angel






selamat hari ibu..mama
siapalah nor kalau bukan kerana mama

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS